Zmrzlina, cidre nebo žebírka: co určitě na pikniku ochutná redakce?

Teplé sluneční paprsky a pestrobarevné květiny nám ohlašují, že je v plném proudu nejen jaro, ale také přípravy na Apetit piknik. V redakci už máme jasno, čím si v červnu uděláme radost!

Někdo kremroli, někdo burger

Editorka Jana Zbyňková je proslulá milovnice pikantních chutí, a tak se není čemu divit, že se těší na chutě Asie. „Nejvíc jsem zvědavá na náš vlastní stánek Apetit GANG, kde se bude vařit kari - konečně si vyzkoušíme na vlastní kůži roli kulinářů!“ a doplňuje, že určitě nevynechá ani stánek Chlebíček Store. „Vždy mě překvapí zábavnými kombinacemi,“ vysvětluje Jana. V plánu má také nákupy do spíže. „Domů si tradičně odnesu hromadu paštik Čongrády a tentokrát i sýry ze sýrárny Taurus. Jsou totiž boží,” směje se editorka.

Zatímco Janu na sladkosti moc neužije, šéfredaktorka Apetitonline.cz Martina Zajícová je doslova zbožňuje. Nadšená cukrářka se proto nejvíc těší, až si na pikniku zase pořádně osladí život. „Doufám, že se mi podaří ukořistit legendární kremroli od Kafe & Kremrole. Ráda bych ochutnala i řepánek ze stejnojmenného stánku.“ Zkrátka nepřijde ani nákupní taška. „Domů si odnesu Ghítelu od Českého ghíčka, sakrajdu od Perníčkova snu a svojí oblíbenou marmeládu Rose Garden,“ plánuje Martina.

Zavařeniny od Rose Garden i České ghíčko si oblíbila také redaktorka Stanislava Moravcová ml., která se na pikniku určitě zastaví u Loki burger a oběd zapije řízným pivem z Prachatic. „Domů si kromě džemů a ghí odnesu také vločky z Janovy pece,“ dodává Stáňa.

 

Piknik ve sklenici

Redaktorka Darina Sieglová se letošním piknikem doslova propije. „Obrovskou radost mi udělal návrat malých pivovarů. Určitě ale kvůli nim neminu stánek Cidrerie, protože Jáchymův cider k pikniku neodmyslitelně patří už od prvních ročníků. Nevynechám limonádu od Divoženky, drinky z Bankers Baru ani dobroty od Rack food a Salt’n'Pepa,“ vyjmenovává Darinka.

Podobný vkus má i Marcela Kubíková, art directorka časopisu. „Ochutnám karlínskou Garage a jejich poutine a snad všechno od stánků ze sladkostmi. Vydatně to doplním lehce opojným nápojem ze Cidrerie Jáchyma Klimenta,” potvrzuje oblibu bublinek napříč celou redakcí Marcela. „Těšíme se na vás s proseccem a ciderem u našeho stánku Apetit GANG!” doplňuje ji nadšeně redaktorka Darinka.

 

Velké dobroty

Produkční Míša Englišová má letos políčeno na Mek&Číz. „Pak už nejspíš zvládnu jen zmrzlinu z Crème de la Crème,“ směje se Míša. „Všechno budu zapíjet prossecem z Prosekárny,“ upřesňuje. „Domů si odnesu chleba z Praktiky a to bude stačit, abych nedopadla, jako před lety, kdy jsem nakoupila všechny možné sladké dobroty a domů jsem donesla síťovku se slepenou koulí,” vzpomíná na jeden z vydařených ročníků pikniku produkční Apetitu.

Na hříšné mlsání i pořádné dobroty se těší také asistentka redakce Kristýna Dlouhá. „Určitě se zastavím u Senza Rimorsi na nějaký skvělý cheesecake.“ Toto sesterské duo se loni stalo vítězem mezi kulináři, a tak nebude chybět ani letos. „Podívám se také ke stánku Žebírkova - tam už podle názvu budou mít něco skvělého! A jsem moc zvědavá na odvážné kombinace domácích marmelád a džemů od stánku Dobrot s příběhem a na stánek Mami Dejmi, protože své novinky představuje vždy exkluzivně na Apetit pikniku.”

 

Ledové mámení

Redaktorka a zapálená zmrzlinářka Kateřina Kočičková miluje zmrzlinu ve všech podobách, a tak má v plánu nakouknout do všech stánků, kde ji mají v nabídce. “Určitě si dám nanuk značky Lunar od Lelí a vystojím si frontu na pár senzačních kopečků od Crème de la Crème.“ Samé sladkosti? „Vyvážím to nějakým pořádnou masovou bombou od Ambiente. Tajně doufám, že zas bude pastrami sendvič,“ přeje si Kateřina. „Na doma si nakoupím pita chleby z rodinné pekárny, která se na pitu specializuje. Pro hummus a jiné dobroty z pasty tahini si skočím k Hummus princess,” prozrazuje své plány redaktorka.

Zmrzlinová je také Eva Dvořáková, editorka Apetitonline.cz: „Moc se těším na všechny, když už si ale musím vybrat, nemůžu se dočkat originálních nanuků Lunar od Leli's cupcakes.“ Pro vývary do zásoby se zastaví ke stánku Konečně vývar. „Podle mě není lepší vynález!“ vysvětuje Eva svou oblibu tohoto poctivého polotovaru. „Nesmím zapomenout ani na své nejbližší, kteří jsou zarytými milovníky chilli,“ říká Eva. Proto vás nepřekvapí, až ji potkáte u stánku Huhuchilli.

 

Něco pro radost

Jasný plán pro letošní piknik má i grafička Magda Hlaváčová. „Určitě se zastavím na pár legendárních knedlíčků od TamarindTree,“ prozrazuje. A protože Magda dělá ráda jídlem radost, zkrátka nepřijde ani její rodina: „Domů koupím určitě mladšímu synovi spoustu makronek od Zuzany Dvořákové z Laskomin a staršímu synovi jako suvenýr donesu jeho oblíbené pesto z Jalapenos papriček od Zach’s pesto & chilli."

Tolik lákadel, nemůžeme se dočkat! Všechny dobroty společně ochutnáme na Apetit pikniku 16. června v pražském parku Grébovka. Sledujte náš Facebook a stránky www.piknik.apetitonline.cz.