Krušovice

Ležák za studena chmelený. Pivo s charakterem.

Pivovar Krušovice představuje svoji letošní novinku: Ležák za studena chmelený. Na Apetit pikniku ho zkombinuje nejen se skvělými pokrmy

Spodně kvašený světlý ležák s obsahem alkoholu 4,8 % je skvěle pitelný a dokonale se hodí pro nadcházející letní sezonu. Díky technologii studeného chmelení a použití Žateckého poloraného červeňáku má Ležák vyváženou chuť s příjemným chmelovým aroma, výraznější hořkostí a chmelovým dozníváním. Takové pivo nemůže chybět ani na Apetit pikniku. V parku Grébovka na jeden den vyroste krušovický Pop Up Pub s výčepem a barem. Známý šéfkuchař Tomáš Kalina připravil speciálně pro Apetit piknik pokrmy napárované na vybraná krušovická piva a Ležák u toho nebude určitě chybět. Nechte se překvapit snoubením chutí piva a výborného jídla. Budeme se na vás těšit u našeho Pop up Pub. Snoubení chutí vás bude bavit.

Chuťový profil Ležáku za studena chmeleného

Královské párování piva s jídlem aneb snoubení nejlepších chutí

Značka Krušovice začala s párováním piva s jídlem v České republice před několika lety jako první vůbec. Párování vína s jídlem je přece stará známá věc. Ale s pivem? Krušovice chtěly ukázat, že je škoda pivo spojovat pouze s utopencem, gulášem nebo pečenou kachnou. Proto stál na začátku projektu návrat k nejlepším tradicím, který skvělá krušovická piva z královského pivovaru prezentuje ve spojení s nejvhodnějším jídlem – a věřte, že každé z nich se hodí k jinému pokrmu. Například tmavá piva, kde se používá výrazný podíl pražených sladů s aromatem po kávě či hořké čokoládě, se výborně hodí ke sladkým dezertům s kávovou nebo čokoládovou chutí. Kombinace lehkého pšeničného piva s rybou, kdy typický ovocně nakyslý charakter chuti dobře doplní méně výraznou chuť rybího masa. Platí také, že výrazně chmelená piva jsou vhodná k tučnějším masitým pokrmům.