Fernet Stock

Dobré věci zrají, ale nestárnou - neobyčejný příběh Fernet Stocku

Všechno začalo v Plzni roku 1927. Právě zde Lionello Stock poprvé vyrobil výjimečný likér a pojmenoval jej Fernet Stock. Likér připravil podle staré rodinné receptury, která byla inspirovaná původní recepturou italských mnichů. 

 

Přijďte oslavit 90 let Fernetu Stock na River Food Festival 

Fernet Stock letos oslavuje výročí 90 let od svého vzniku. Za celých 90 let nepodlehl měnícím se ekonomickým, politickým ani společenským tlakům a trendům a dodnes se v palírně v Prádle u Nepomuku připravuje podle původní receptury a se stejnou péčí. To za oslavu rozhodně stojí!

 

Tajemství poctivé výroby

Základem Fernet Stocku je unikátní směs 14 bylin, které se ručně sklízejí doslova po celém světě. Všechny bylinky procházejí rukama mistra destiléra, pod jehož dohledem se za studena nakládají nejméně na 8 týdnů do velejemného, trojnásobně destilovaného lihu. 

Výsledný macerát prochází dvouměsíčním stařením, než se přidají další ingredience, mezi něž patří i voda s jedinečnými minerálními vlastnostmi.

Následně Fernet Stock zraje několik dalších měsíců v dubových sudech. Každoročně se k jeho výrobě zpracuje 150 tun bylin.

Trvá téměř rok, než se tento legendární nápoj dostane k zákazníkům, aby si mohli naplno vychutnat jeho jedinečnou chuť. Chuť, která v sobě již 90 let nese tajemství výjimečné, nenapodobitelné hořkosti. 

 

Vychutnejte si Fernet Stock jako aperitiv, digestiv nebo v míchaném nápoji!

 

Bez Fernetu Stock by byl život hořký

Každý má pití Fernet Stocku spojeno s nejrůznějšími okamžiky, ve kterých nesmí chybět. Díky svému bylinnému základu pomáhá lepšímu trávení, a proto je výborný jako aperitiv nebo digestiv.

Skvěle se také hodí jako základ do míchaných nápojů. Kdo by neznal jeden z nejznámějších drinků “Bavorák”, ono dokonalé spojení specifické hořkobylinné chuti Fernet Stocku s osvěžující chutí toniku. Díky dlouhé tradici a velké oblibě dnes známe mnoho možností, jak Fernet Stock servírovat. Mezi další oblíbené drinky patří Fernetoni 1927, ve kterém chuť Fernet Stocku skvěle ladí s ginem, Campari a pomerančovou kůrou. Drink Diplomat přináší spojení tradiční chuti Fernetu se slivovicí a kapkou vermutu. Plná síla Fernet Stocku ve spojení s osvěžující citronovou šťávou a bezinkovým sirupem je základem pro Fernet Sour.

Na River Food Festivalu máte skvělou příležitost vychutnat si Fernet Stock přesně tak, jak ho máte rádi nebo vyzkoušet něco nového