Polské dobroty

TRADICE, KVALITA A HRDOST. TAKOVÁ JE POLSKÁ KUCHYNĚ

„Potravina z Polska“ znamená pro početnou skupinu českých konzumentů téměř nadávku. Polsko je však díky kvalitním ingrediencím a mnohdy exotické chuti svých tradičních pokrmů oblíbenou destinací gastronomických turistů z celého světa. Moderní polská kuchyně si totiž zakládá hlavně na tradici. To, co vařily polské babičky i jejich babičky si dnes můžete objednat v restauraci. Také zemědělství našich východních sousedů díky své historii produkuje potraviny vysoké kvality, navíc vypěstované s láskou. Každý, kdo ochutná polskou kuchyni se může přesvědčit sám. 

Záruka kvality a nezávadnosti 

Jako člen Evropské Unie musí Polsko dodržovat požadavky, které mají za úkol zajistit hygienické zpracování, kvalitu a zdravotní nezávadnost všech potravinářských výrobků.  Zemědělský a potravinářský sektor je specifický tím, že před uvedením nového produktu na trh je nezbytné, aby prošel kontrolou řady institucí a získal nezbytné certifikáty. Je to tím komplikovanější, že se požadavky různí země od země, a vyvážený produkt musí splnit všechny.