Vynoří se a zase zmizí! Pop-up restaurace na Apetit pikniku.

Jen pro ten dnešní den stojí za to žít! Vyhlášené pražské podniky vám dopřejí neopakovatelný zážitek. Pro Apetit piknik připravily výjimečné menu, které vystihuje to nejlepší z jejich kuchyně. S návštěvou dlouho neotálejte.

Vyladěné menu, nejlepší suroviny, zkušení šéfkuchaři –  na letošním Apetit pikniku vás pohostí následující pražské podniky:
 

U Emy Destinnové

Podnik pojmenovaný na počest české operní divy vede šéfkuchař Stevenem Trumpfheller. Na talíři propojuje to nejlepší z francouzské a italské kuchyně. Všechna jídla připraví z čerstvých surovin přímo před vašima očima.

Piknikové menu:

  • Rib eye sandwich
  • Grilovaný mečoun
  • Mořské plody pescatore
  • Grilovaná krevetka
     

Sasazu

Díky holešovické restauraci, jejíž kuchyni vládne šéfkuchař Andy Tan, si zamilujete svěží a současně výrazné chutě jihovýchodní Asie. Již počtvrté Grébovku provoní exotickými pokrmy z Vietnamu, Kambodže, Indonésie a dalších zemí.

Piknikové menu:

  • Thajský salát z papaji
  • Kabayaki rolka
  • Bo-la-chang
  • Lumpia kachní rolka
  • Kokosové tiramisu
     

Milujeme dobré maso

Projekt, který zaštiťuje masové koncepty Ambiente. Řezníci a kuchaři z Našeho masa, Kantýny a Amasa vám předloží steaky i pochoutky z nečekaných partií přeštíků a české stračeny. A navíc vám prozradí vše, co jste kdy chtěli vědět o mase (ale báli jste se zeptat).

Piknikové menu:

  • Čestr v chlebu
  • Přeštík v housce
  • Hovězí vuřt
  • Jahodovo-rebarborová limonáda
  • Sladová limonáda
     

George Prime Burger

K tomu nejlepšímu burgeru se doslova projedli. Během nekonečných hodin v kuchyni vypilovali perfektní kombinace a dnes vám představují svůj úžasný burger. Hovězí maso plemene Black Angus, housky squishy buns s popraškem kaštanové mouky, žádné náhražky ani polotovary.

Piknikové menu:

  • GPB sýrový slider (uzený čedar, créme fraiche s pečeným česnekem a dijonskou hořčicí, plátky červené cibule, nakládaná okurka, rajče, listový salát)
  • Slider s černým lanýžem (aioli s černým lanýžem, cibulový džem, provolone sýr, rajče, listový salát)
  • Wasabi slider (thajský salát s mátou a koriandrem, wasabi aioli)
     

Osteria Da Clara

Malá italská restaurace se inspirovala mnoha jižními regiony, zejména slunečným Toskánskem. Poctivá domácí kuchyně založená na sezonních surovinách, čerstvých bylinkách a olivovém oleji nese podpis šéfkuchaře Glenna Zdeňka Švarce.

Piknikové menu:

  • Il peposo chiantigiana (tradiční hovězí ragú dušené na červeném víně s bylinkami)
  • Crostini fegatini di pollo (toskánská paštika z kuřecích jater na toustu)
  • Insalata di farro al'Orto (špaldový salát s grilovaným lilkem, cuketou, paprikou, rajčaty, olivami a kapary)
  • Piadina plněná prosciuttem a sýrem stracchino
  • Aperitiv a italské víno
     

Sofee and the Gang 

Sofee je výběrová káva v lahvičce. O tom, jak se vyrábí i jak si ji nejlépe užít, vám na Apetit pikniku řeknou přímo její tvůrci. I když Sofee chutná skvěle samotná, tentokrát si ji ze stánku odnesete i jako součást osvěžujícího letního drinku.

Piknikové menu:

  • Sofee shot
  • Sofee na ledu
  • Sofee s tonikem
  • Sofee Loren (citronový geist od Žufánku s tonikem a Sofee)
  • Skinny French (červený vermut s tonikem a Sofee)
     

Mlýnec

Marek Šáda, šéfkuchař této restaurace, hledá zdroj inspirace především v české kuchyni a v přírodě, která nás obklopuje. Výsledkem je elegantní, moderní menu ze sezónních surovin vycházející z českých tradic.

Piknikové menu:

  • Čerstvě zauzený telecí tatarák, yuzu majonéza, hořčice, bulgur, řeřicha
  • Krokety z konfitu z hovězího žebra, BBQ majonéza, coleslaw
     

Přijďte si do vinohradské Grébovky v sobotu 16. června vychutnat jídla z celého světa servírovaná jako nikdy předtím. Začínáme v 10 hodin.